Rentio haalt 2 miljoen Euro op voor haar verdere groei

Zowel verzekeraar Baloise Insurance, als oprichters, medewerkers en bestaande aandeelhouders tekenen mee voor de verdere groei van de start-up die (ver)huur digitaliseert.  

Elke (ver)huur vlot laten verlopen en dit zowel voor verhuurder, huurder als vastgoedprofessional, dat is wat Rentio haar gebruikers biedt. Hiervoor digitaliseert, centraliseert en automatiseert het bedrijf alles wat bij het verhuurproces komt kijken. Verhuurders, huurders, vastgoedkantoren, patrimoniumvennootschappen- en beheerders sluiten via een online platform of app vlot contracten af, volgen betalingen op, delen documenten en regelen praktische huurproblemen zoals een defecte radiator of een nazicht van de ketel.

Mondmaskers en notarissen zijn onvermijdelijk

De ervaringen van de oprichters, Peter Beullens, Stijn Roels en Jeroen Stalmans liggen aan de basis voor de uitbouw van het platform:

‘Door zelf huurder te zijn geweest en sinds een 15-tal jaar ook verhuurder, kennen we de uitdagingen en noden van de markt. Jeroen en Stijn stonden eveneens aan de wieg van de vastgoedportaal Zimmo.be en kennen de wereld van de vastgoedprofessional. Met deze kennis en een team van ontwikkelaars hebben we begin dit jaar Rentio gelanceerd. De huidige kapitaalinjectie maakt het mogelijk onze sales te versnellen en te blijven investeren in het product’  Peter Beullens, co-founder Rentio

Het verhuurproces volledig digitaal én dit op één plaats

Dat er bij een verhuurproces veel administratie komt kijken, is duidelijk. Volgens Rentio kan huren, verhuren én het beheren van vastgoed ook simpel en digitaal. Op de residentiële huurmarkt van ongeveer 1 miljoen woningen kan er nog heel wat efficiëntie gerealiseerd worden. Het Rentio-platform ontzorgt zowel huurders, verhuurders als vastgoedprofessionals. Zij hebben alle info over hun pand(en) en huurders binnen handbereik. Innen en opvolgen van maandelijkse of eenmalige betalingen, vestigen (en vrijgeven) van de huurwaarborg, overdracht van nutsvoorzieningen, indexatie, registratie, mobiele communicatie via chat, taakbeheer, documenten delen of een melding bij problemen: het kan allemaal digitaal en dit op één platform. Vastgoedmakelaars moeten nu vaak gebruik maken van verschillende tools, met Rentio realiseren ze dus heel wat tijdswinst en verhogen zo  ook de service naar hun klanten.

Een verzekeraar aan boord

Rentio biedt oplossingen voor heel wat actoren en een aantal van deze oplossingen worden geboden in nauwe samenwerking met partners. Zo zijn er al samenwerkingen met CRM-softwares, betaaldiensten en energie- en telecom-spelers. De(ver)huur-context is er ook één waarbij verzekeringen, o.a. huurdersaansprakelijkheid, aan bod komen. Rentio ziet heel wat mogelijkheden om hier verder in uit te breiden en te innoveren. Met Baloise Insurance komt er een geëngageerde partner aan tafel, die naast kapitaal ook expertise en een interessant netwerk mee brengt. Keypoint (digitale assisent voor syndici) en ImmoPass (technische controle van vastgoed) zijn twee initiatieven waar Baloise Insurance eveneens bij betrokken is en waar Rentio samenwerkingen mee kan opzetten.

'De recente investering in Rentio past perfect in de strategie van Baloise Insurance om een ecosysteem uit te bouwen van innovatieve partners die alles wat bij vastgoed komt kijken simpeler en digitaler te maken. Als verzekeraar zien we onze rol ruimer dan enkel schade vergoeden. We willen inspelen op nieuwe noden in de maatschappij. Daarom blijven we investeren in immo start-ups. Door bovendien te investeren in die nieuwe digitale markten blijven we niet alleen ons marktaandeel verdedigen, maar kunnen we ook via ons distributiemodel van onafhankelijke makelaars extra diensten aanbieden. Rentio helpt hen huurders en verhuurders te ontzorgen.'  Noël Pauwels, Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance

Don't miss these stories: