NIEUW

Geef tijdelijk toegang aan externe beheerder of makelaar  →

Huur met vertrouwen

Laat zien dat je de ideale huurder bent, zowel voor als tijdens het huren van jouw woning. Dit kan online via mijnhuurprofiel of met de Rentio smartphone app.

Gebruikt door +200.000 (kandidaat) huurders zoals jou

Kandidaat huurder? Start in 4 simpele stappen

Een efficiënte, veilige en eenvoudige manier om je huurprofiel op te maken en te verzenden via mijnhuurprofiel.be.

1
Woning op website

Surf naar de huurwoning op de website van de aanbieder.

2
Registreer jezelf

Klik op de knop 'Bezoek aanvragen' en registreer jezelf.

3
Maak een huurprofiel

Maak je huurprofiel op mijnhuurprofiel.be en verzend dit.

4
Beheer je profiel

Pas later nog je profiel aan en ontvang updates in je mailbox.

01
Woning op een website

Bekijk het pand op de website van een aanbieder

Meer dan 300 websites met woningen te huur hebben al een koppeling met mijnhuurprofiel.be. Op deze websites staat steeds een knop 'Bezoek aanvragen' of 'Ik ben kandidaat'. Klik hier op en kom terecht op mijnhuurprofiel.be.

02
Registreer op mijnhuurprofiel

Maak eenmalig een account aan

De eerste keer dat je op mijnhuurprofiel.be komt, registreer je jezelf via je mobiel telefoonnummer en e-mail. Alles kan uiteraard op je smartphone en dit hoef je maar 1 keer uit te voeren. Hier kan je je alvast registreren.

03
Je huurprofiel aanmaken

Maak je eigen huurprofiel in enkele minuten

Je kan gewoon de gevraagde stappen doornemen en invullen volgens je eigen situatie. Bovendien zijn de stappen ook volledig in lijn met de huurwetgeving. Bij de laatste stap kan je alles nog eens bekijken en dan versturen.

04
Je profiel beheren

Beheer je verstuurde profiel wanneer je wil

Al je verstuurde aanvragen zijn uiteraard zichtbaar in een overzichtelijke lijst. Je kan elke aanvraag achteraf dan ook steeds aanpassen (indien je situatie intussen veranderd is bvb) of verwijderen bij de aanvrager.

Alles voor je huurwoning kan via je smartphone

Download de Rentio smartphone app voor al je documenten, betalingen, taken, chats...

Smartphone applicatie

Rentio kiest resoluut voor een smartphone applicatie (ook wel app genoemd). Vooral huurders doen alles via hun smartphone en kunnen op die manier huurgelden betalen, contracten tekenen, chats sturen, documenten bekijken, ... .

Mis geen enkele communicatie danzij de uitgebreide chat functie

Een eigen chatomgeving met notificaties, 'gelezen-functie', toevoegen van foto's, .... Op die manier wordt communicatie bijgehouden en kan deze gebruikt worden in het geval er een betwisting is.

Je kan betalingen ook online uitvoeren via je laptop

Indien je enkel betaalt via Rentio en je geen smartphone zou hebben, kan je toch je betaling uitvoeren via je laptop of computer. Klikken op de mail met de betaaluitnodiging en vervolgens de stappen volgen.

In 3 verschillende talen

Alle toepassingen van Rentio zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Bovendien stuurt Rentio alle communicatie in de taal die de gebruiker heeft ingesteld in zijn/haar eigen Rentio omgeving.

Documentenbeheer

Voor alle partijen is het makkelijk om alle belangrijke documenten op 1 plaats te hebben. Dit kan uiteraard bij Rentio. Je kan zelf documenten toevoegen (of genereren) bij panden maar Rentio plaatst ook zelf alle nuttige documenten (registratiebewijs, getekend huurcontact, huurwaarborgdocumenten, ...) automatisch bij het juiste pand en contact.

Meld heel makkelijk problemen met alle nodige info en foto's

Een eigen chatomgeving met notificaties, 'gelezen-functie', toevoegen van foto's, .... Op die manier wordt communicatie bijgehouden en kan deze gebruikt worden in het geval er een betwisting is.

Krijg alle nuttige meldingen op je smartphone

Huurwaarborg ondertekenen, taak uitvoeren, betalingsherinnering, connectie aanvraag, .... Rentio zorgt er voor dat je niets uit het oog verliest.